ABD Uzay Ordusu Kuruyor

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’daki Ulusal Uzay Konseyi toplantısındaki konuşmasında önemli bir yeniliğin haberini verdi.

Hava Kuvvetleri’nden ayrı ama ona eşit güçte bir uzay gücünün kurulması için Savunma Bakanlığı’na emir verdiğini açıklayan Trump, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Uzayda bir Amerikan varlığına sahip olmak yeterli değil, artık Amerikan hakimiyetine sahip olmalıyız.” Trump ayrıca uzayda trafik ve atıkların yönetilmesi konusunda bir direktif imzaladı.

Bir NASA yetkilisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD’nin 1972’den bu yana ilk kez astronotları göndermenin bir hazırlık aşaması olarak önümüzdeki yıl robot araştırmacıları uzaya göndermek istiyor. NASA, bu çalışmada henüz ismi belirlenmemiş olan özel şirketlerle birlikte görev yapacak.

Buna karşın ABD’nin, uzayda kitle imha silahlarının kullanılmasını yasaklayan anlaşmada imzası bulunmaktadır.

Soğuk Savaş döneminde ABD ile Rusya arasında uzayda büyük bir güç mücadelesi yaşanmıştı. Soğuk Savaş’ın bitiminin ardından ABD büyük ölçüde insan mürettebatı olmayan uzay araçlarına yönelmişti. Ancak Trump’ın son açıklamasıyla astronotlar tekrardan uzaya gönderilecek.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın