meral akşener

Akşener’den FOX TV’ye verilen cezaya tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından FOX TV’ye verilen cezalara tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından FOX TV’ye verilen cezaları eleştirdi.

FOX’nin ülkedeki birkaç özgür medya kurumundan biri olduğunu belirten Akşener, “FOX TV’ye verilen haksız ve ağır cezayı esefle ve üzüntüyle karşıladım. Özgür medyanın varlığı bir ülkenin demokrasinin teminatıdır. Adaletin, hukukun, hakkın, özgürlüğün olup olmadığının teminatıdır. Özgür medyanın varlığı; siyasetçinin vatandaşıyla olan ilişkini canlı tutar” ifadelerini kullandı.

Akşener, “Bugünler elbette geçecek, ülkemize demokrasi, adalet ve huzur gelecek. Bunu hep birlikte başaracağız!” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün yapılan RTÜK toplantısında, Fatih Portakal’ın sunduğu FOX Ana Haber Bülteni’ne üç kez yayın durdurma cezası verilmişti. Ayrıca yayın reklam gelirlerinin yüzde 3’ünün de ceza bedeli olarak alınmasına hükmedilmişti.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın