Almanya’da işsizlik oranı son 29 yılın en düşük seviyesinde

Almanya’da işsizlik oranları açıklandı. Buna göre hem genel işsizlik oranı hem de genç işsizlik oranı son 29 yılın en düşük seviyesine indi. 

DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya, işsizlik oranlarında önemli bir düşüş sağladı. Ülkede genç işsizlik oranı, Doğu ve Batı Almanya’nın birleştiği 1990 yılından bu yana en düşük seviyeye indi. 

Alman Federal İstatistik Dairesi’nin açıkladığı verilere göre, 15 ile 24 yaş arası gençler arasında 2018 sonu itibari ile işsizlik oranı yüzde 6,2 olarak gerçekleşti. 1991 yılında genç işsizlik oranı yüzde 6,7 olarak kaydedilmişti. 

Ülkede en yüksek genç işsizlik oranı ise yüzde 15,2 ile 2005 yılında gerçekleşmişti.

Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre, 15-64 yaş arası nüfusta da işsizlik oranlarında ciddi bir düşüş kaydedildi. Bu gruptaki işsizlik oranı 2018 yılı sonu itibari ile yüzde 3,5 olarak kaydedildi. 

Açıklanan verilerde bir başka çarpıcı sonuç ise ülkedeki öğrenci sayısı ile ilgili. 10 yılda üniversiteye kayıtlı öğrenci sayısında 800 bin artış yaşandı.

Mayıs 2019’da işsizlik oranı yüzde 3 seviyesine indi 

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre, Almanya’da Mayıs 2019’da işsizlik oranı yüzde 3 seviyesine indi. 

Almanya’da işsizlik oranının yıllara göre dağılımına bakıldığında düzenli şekilde bir azalış göze çarpıyor. 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın