‘Askıda Fatura’ uygulamasında 55 bin ailenin faturası ödendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başlattığı ‘Askıda Fatura’ uygulamasında şu ana kadar 55 bin 350 ailenin faturası ödendi. 

İBB, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle su ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahiplerine yönelik ‘Askıda Fatura’ uygulamasını başlatmıştı. İBB’nin incelemeleri sonucunda belirlenen ihtiyaç sahiplerinin faturaları ‘askıda bırakılıyor.’ Yardım etmek isteyen vatandaşlar askıda bırakılan faturaları ödeyebiliyor.

Söz konusu uygulama hakkında açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İhtiyaç sahibi olduğu kanıtlanmış ailelerin su ya da doğalgaz faturasını ödemek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı, kampanyamıza güçlü bir desteğe davet ediyoruz. Su ya da gaz faturasını ödeyemediği için gelecek günleri kendine dert eden vatandaşlarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Bu zor günlerde kimseyi geride bırakmayalım” demişti.

7 Mayıs saat 15.00 itibarıyla 55 bin 350 ailenin faturası ödendi. Toplam ödenen fatura miktarı ise 7 milyon 196 bin 409’a ulaştı.  

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından uygulamaya ilişkin bazı bilgiler verdi. Ongun, “Askıda Fatura kampanya web sayfamıza dün gece yurtdışı kaynaklı saldırı olduğu için, yurt dışı erişime kapatmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı. 

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

‘Askıda Fatura’ uygulamasının internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İBB’ye daha önce sosyal yardımda talebinde bulunmuş ya da bulunacak ve sosyal yardım talebi incelemesi olumlu sonuçlanmış herkes faturasını ekleyebiliyor. 

İBB’ye sosyal yardım talebi sosinc.ibb.gov.tr üzerinden yapılıyor.

Uygulamaya İSKİ ve İGDAŞ faturaları eklenebiliyor. 


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın