ali babacan

Babacan: Ülkenin karanlık bir döneme girdiğini gördük

AK Parti’den istifa ettikten sonra ilk kez televizyon programına çıkan eski bakan ve milletvekili Ali Babacan, AK Parti’den istifa sürecini anlatırken, “Sadece değerlerde değil ilkelerde de sapma meydana geldi. Türkiye’de her alanda sorunlar büyüdü. Ülkenin karanlık bir döneme girdiğini gördük” ifadelerini kullandı.

Babacan, Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. 

2013 yılından itibaren hızlı bir şekilde AK Parti’nin kuruluş değer ve prensiplerinde farklılıklar oluştuğunu belirten Babacan, “Hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokrasi evrensel ilkeler. Bunların zaman içerisinde örselenmesi hepimizi rahatsız etti” dedi.

“TOPLUMSAL VE AHLAKİ OLARAK SORUMLULUK HİSSETTİK”

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin partiden ayrılmasını istemediğini belirterek, şöyle devam etti: “Fakat Türkiye’deki problemlerin büyümesi ve mevcut yönetim tarzıyla çözülmesinin artık neredeyse imkansız olarak görülmesi bizi yeni bir çalışmaya bir bakıma mecbur bıraktı. Herkes bu sorumluluğu hissetmeyebilir. Toplumsal ve ahlaki olarak sorumluluk hissettik. Türkiye’nin başarılı sonuçlar aldığı dönemlerde bir miktar katkısı olan insanlar olarak ülkenin içinde bulunduğu durum bizi çok üzdü. Bu problemleri çözmek için yeni bir iddiayla ortaya çıkmak bizim üzerimizde bir görev.”

“BAŞKANLIK REFERANDUMU KAMPANYASINA ‘BEN BUNU SAVUNAMAM’ DEDİM”

2017 yılında yapılan Başkanlık referandumunun olağanüstü şartlarda yapıldığını ve rahat bir şekilde tartışılmadığını söyleyen Babacan, kendisinden kampanyaya katılmasının istendiğini, ancak ‘bunu savunamam’ diyerek reddettiğini aktardı. 

Babacan, yeni sisteme geçildikten sonra ülkede büyük bir ekonomik krizin gözlemlendiğini söyledi. Babacan, “Başkanlık sistemiyle ilgili söylenen birçok argüman karşılıksız kaldı” dedi.

“GÜL, BİZE BİLGİ VE TECRÜBESİYLE DESTEK VERİYOR”

12. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni kurulacak partideki konumu hakkında da açıklama yapan Ali Babacan, Abdullah Gül ile kaygılarının aynı olduğunu ve çalışmalarına destek verdiğini ifade etti. Babacan, “Kendisi bize bilgi ve tecrübesiyle destek veriyor” diye konuştu.

Yeni kurulacak siyasi partinin kadrosunda yer alacak isimler konusunda şu anda herhangi bir kararlarının olmadığını söyleyen Babacan, “Türkiye’de 82 milyonluk nüfusun siyasi eğilimleri neyse bunun özeti bir kadro oluşturma çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Babacan, AK Partililerin ağırlıkta olduğu bir kadro olmayacağını da sözlerine ekledi. 

“KATKI VERMEK İSTEYEN ÇOK SAYIDA İNSAN VAR”

Parti kurma çalışmaları kapsamında sadece kendisinin bugüne kadar 700’ün üzerinde kişiyle görüşme gerçekleştirdiğini belirten Babacan, “Anadolu’nun her yerinde katkı vermek isteyen çok sayıda insan var” dedi. 

Babacan, darbe teşebbüsüne kalkışan FETÖ’nün, siyasi ayağı da dahil, en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi. 


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın