Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır ziyaretinde kullandığı ‘Kürdistan ve Lazistan’ ifadelerini eleştirdi.
Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye’de Kürdistan ve Lazistan yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır” ifadelerin kullandı.
‘Olması yönünde heveslenenler varsa karşılarında Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bulacağını’ söyleyen Bahçeli, “Sözümüzden dönmedik, sevdamızdan ödün vermedik, özümüzün öğütülmesine müsaade etmedik” dedi.
Türkiye’de Kürdistan ve Lazistan yoktur.Bundan sonra da olamayacaktır.Olması yönünde heveslenenler varsa karşılarında daima Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bulacaklardır.Sözümüzden dönmedik,sevdamızdan ödün vermedik,özümüzün öğütülmesine müsaade etmedik.Dünden bugüne duruşumuz aynıdır
— Devlet Bahçeli (@dbdevletbahceli) 10 Haziran 2019
Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır ziyareti sırasında “Kürdistan ve Lazistan mebusu vardı” ifadesini kullanması üzerine çeşitli eleştiler almıştı.
Kendisi hakkında yapılan eleştirilere ilişkin geçtiğimiz gün açıklama yapan Yıldırım, ‘Kürdistan’ ifadesinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından kullanıldığını söylemişti.
Yıldırım, “Kürdistan sözü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kurulmasından önce İstiklal mücadelesinde bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür. Benim ifade ettiğim ondan ibarettir” ifadelerini kullanmıştı.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.