beren saat

Beren Saat kimdir? Beren Saat’in hayatı

Beren Saat, 26 Şubat 1984 tarihinde Ankara‘da dünyaya gözlerini açtı. Babası Hüseyin Avni Saat, annesi ise Ayla Saat’dir. 

Öğrenim hayatına TED Ankara Koleji’nde başladı. Burada öğrenim gördüğü sırada çeşitli müzikallerde rol aldı. [1] 

‘Hayatımın yanlış yöne aktığını fark ediyordum’

Başarılı bir okul hayatı geçiren Beren Saat, üniversite eğitimi için Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü‘ne kaydoldu. Ancak okuduğu bölümden memnun değildi, o günleri şu sözlerle anlatıyordu: Hayatımın yanlış yöne aktığını fark ediyordum. Olmamam gereken bir bölümde, beni hiç ilgilendirmeyen şeyler öğreniyordum.” [1]

Hayatını değiştiren yarışma: Türkiye’nin Yıldızları

O dönem birlikte olduğu erkek arkadaşı Efe’nin ısrarı sonucunda Türkiye’nin Yıldızları adlı yarışmaya katıldı. Yarışmada ikinci olma başarısını gösterdi. Bu yarışma, hayatının dönüm noktalarından birisi olmuştu. 

Yarışmada göstermiş olduğu performansla yönetmen Tomris Giritlioğlu’nun dikkatini çekti ve ilk başrol teklifini aldı. 

Aşka Sürgün ve Aşkımızda Ölüm Var adlı televizyon dizilerinde rol alan Saat, 2006 yılında Tomris Giritlioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Hatırla Sevgili adlı televizyon dizisinde başrolde yer aldı. 

Aşk-ı Memnu 

2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Aşk-ı Memnu dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ, Zerrin Tekindor ve Selçuk Yöntem gibi isimlerle birlikte rol aldı. Halit Ziya Uşaklıgil‘in aynı adlı eserinden uyarlanan dizi, Türk televizyon tarihinin en sevilen dizilerinden biri oldu.

Aşk-ı Memnu dizisinde göstermiş olduğu performansla 36 ve 37. Altın Kelebek TV Yıldızları Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Beren Saat, 2009 yılında yönetmenliğini Tomris Giritlioğlu’nun yaptığı Güz Sancısı adlı sinema filimde “Elena” karakterini canlandırdı. Aynı yıl vizyona giren Gecenin Kanatları filminde de rol aldı. 

2010 yılında yayınlanmaya başlayan Fatmagül’ün Suçu Ne? adlı dizide Engin Akyürek’le birlikte başrolleri paylaştı. 80 bölüm süren dizi, ciddi bir izleyici kitlesi yakaladı. 149 ülkeye satışı yapıldı ve yurtdışında en çok bilinen Türk dizilerinden biri oldu. [2]

2012 yılında vizyona giren Gergedan Mevsimi filminde Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Monica Bellucci gibi oyuncularla birlikte rol aldı. 

2013 yılında Kanal D’de yayınlanmaya başlayan İntikam adlı dizide rol aldı. 44. bölümünde final yapan dizide Nejat İşler, Mert Fırat ve Zafer Alagöz de yer aldı.

Muhteşem Yüzyıl: Kösem adlı televizyon dizisinde “Mahpeyker Kösem Sultan” karakterini canlandırdı. 

Beren Saati, 2019 yılında Netflix’te yayınlanmaya başlayan Atiye adlı dizide Mehmet Günsür’le birlikte başrolleri paylaştı.

Kaynakça

[1] “Orada, o morgda, sevdiğim adama bakarken ’Birinci hayatım bitti, şimdi ikinci hayatımdayım’ dedim”, Hürriyet, 28 Haziran 2009, Erişim tarihi:8 Eylül 2019

[2] “Fatmagül’ün Suçu Ne? Fransa’da ödül adayı”, Hürriyet, 6 Eylül 2019, Erişim Tarihi: 8 Eylül 2019


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın