Berke Özer kimdir?

Berke Özer, 25 Mayıs 2000 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Sporcu bir aileden gelmektedir. Babası bir dönem İzmirspor’da kalecilik, annesi ise lisanslı olarak atletizm yaptı. Kendisinden büyük ağabeyi vardır ve o da profesyonel olarak basketbol oynamaktadır.

Ailesinin spora olan ilgisinden ötürü sporla tanışması çok erken yaşlarda oldu. Futbol oynamadan önce basketbol, jimnastik ve yüzme ile ilgilendi.

Futbol hayatına Bucaspor altyapısında başladı. Bir süre stoper oynadıktan sonra antrenörü tarafından kalecilik yeteneği keşfedildi. Şüphesiz onun hayatı için büyük bir dönüm noktasıydı.

Bucaspor’da başarılı performansıyla dikkat çeken Özer, 2013 yılında Altınordu’ya transfer oldu. Altonordu formasıyla gösterdiği performans göz doldurmuştu. 2015 yılında Türkiye U15 ve U16 Milli Takımlarında da forma giydi. Milli Takım ile U17 Avrupa Şampiyonası’na katıldı.

Altınordu A Takımındaki ilk maçına, henüz 17 yaşındayken Nisan 2017’de oynadıkları Boluspor maçı ile çıktı. Gösterdiği performansla ismi Avrupa’nın dev kulüpleriyle anıldı.

2018 Temmuz’unda Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Özer, 1.91 boyunda ve bir röportajında örnek aldığı kaleci olarak Neuer’i göstermekte.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın