Corona virüsünün yaz ayında etkisi azalır mı?

İlk kez Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan corona virüsü, büyük bir endişe yaratıyor. Peki, corona virüsünün yaz ayında bulaşıcılığı azalır mı? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bu konu üzerine hazırlanmış önemli bir çalışmanın sonucunu paylaştı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Maryland Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmanın sonucunu sosyal medya hesabından paylaştı. Kara’nın aktardığı bilgilere göre, virüsün bulaşıcılığı sıcak bölgelerde azalıyor. 

Prof. Dr. Ateş Kara, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“ABD, Maryland Üniversitesi araştırıcıları SARS-CoV-2’nin, mevsimsel özellik göstereceğini açıkladı. Hastalığın en yoğun olarak görüldüğü siyah halkalar şeklindeki şehirlerde sıcaklığının 5 – 11 derece ve %50 – 80 nem oranına sahip olduğunda artış olduğunu tespit etti.”

“Hava sıcaklığının daha yüksek olduğu ve nem oranının da yüksek olduğu bölgelerde daha az bulaşa görülüyor. Havaların ısınması ile bulaştırıcılığının azalacağı öngörüsünü destekleyen bu veriler bizim için güzel haber, ancak iklim tek etken değil, lütfen evde olalım, evde kalalım.”

Fotoğraf: @AtesAtesKara, Twitter
Fotoğraf: @AtesAtesKara, Twitter
CORONA VİRÜSÜ HABERLERİ
Türkiye’de corona virüsü vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?
Corona virüsü nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?
Corona virüsü aşısı için tarih verildi!

Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın