Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni parti kuracağı yönündeki iddialara ilişkin önemli mesajlar verdi.
Konya’da düzenlenen bir iftar yemeğine katılan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizin, İslam dünyasının ve insanlığın yeni bir vizyona ihtiyacı var. Buna Konya’da bir şey daha eklemek istiyorum. Bizim şu anda sloganlara ve çok üst düzey söylemlere değil, yeni bir hale ihtiyacımız var. Yeni bir davranışa, yeni bir duruşa, yeni bir hale kavuşmadıkça bize geçmişten devrolan emaneti gelecek nesillere hakkıyla devredemeyiz” ifadelerini kullandı.
Ahmet Davutoğlu kimdir?
Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:
‘Zihnimizi özgürleştirelim’
Zihinlerimizi özgürleştirelim. Ankara’da vurguladığım gibi çekinmeden, kınayanın kınamasından, tehdit edenin tehdit etmesinden çekinmeden düşüncelerimizi paylaşalım.
Bugünlerde farklı düşüncelere yönelik çok sert eleştiriler yapıldığını görüyoruz. Büyük oyunun parçası haline gelindiği iddia ediliyor. İhanetle suçlanıyor. Düşününüz ki Hz. Ömer’e savaş ganimetlerinin hesabını soran ashabı överken, kendimize dönük en ufak bir eleştiri olduğunda sorgulamaya başlıyoruz. O sahneyi hatırlayın. Hz. Ömer’e kalkıp bu soruyu soran ashaba, sahabeye kimse Sasani ya da Bizans ajanı muamelesi yapmamış.
‘Susan bir toplumdan daha tehlikelisi yoktur’
Eğer farklı düşünen herkes bu tür suçlamalara muhatap olursa bir müddet sonra susan bir toplum haline geliriz. Susan bir toplumdan daha tehlikelisi yoktur.
Biz, güzel ve hikmetli bir lisan ile birbirimize hitap ederek bugünlerde bir muhasebe yapmak zorundayız. Eğer bir gün Allah muhafaza bir büyük oyunun kurbanı olacaksak düşüncelerimizi sakladığımız için oluruz. Düşünen toplumlar hiçbir büyük oyunun kurbanı olmazlar. Düşüncenin yok edildiği, alternatif vizyon üretmenin imkanının kalmadığı toplumlar, bazı senaryoların kurbanı haline düşerler.
‘Ehliyet ve liyakat olmadıkça toplumda huzur, güven ve etkin yönetim kurulamaz’
Ehliyet, herhangi bir başka objektif kriter olmaksızın insanların birikimiyle ölçüldüğü zaman değer kazanır.
Bir makama gelişin temek ölçüsü ehliyet ve liyakat olmadıkça bir toplumda huzur, güven ve etkin yönetim kurulamaz. Önümüzdeki dönemde de en temel vasıf olarak ehliyet ve liyakati öne almalıyız.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.