Erdoğan: Münbiç’e biz değil Arap kardeşlerimiz girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Münbiç’e biz değil Arap kardeşlerimiz girecek” dedi. 

Azerbaycan ziyareti öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye’deki son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

‘Rusya’nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor’

Erdoğan, Esad rejimi ile terör örgütü PKK/YPG-PYD’nin anlaşmaya vardığı iddialarıyla ilgili soru üzerine, “Şu anda birçok dedikodu var. Fakat özellikle büyükelçilik vasıtasıyla ve bunun yanında şu an itibarıyla Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor” ifadelerini kullandı. 

‘Münbiç’te kararımızı uygulama aşamasındayız’

Münbiç konusuna da değinen Erdoğan, “Münbiç’te şu anda biz kararımızı uygulama aşamasındayız. ABD ile yapılan mutabakatta Münbiç 90 gün içinde terör örgütlerinden temizlenecekti. Fakat seneyi devirdik, Münbiç boşaltılmadı. Münbiç boşaltıldığında oraya Türkiye olarak biz değil, oranın gerçek sahipleri Arap kardeşlerimiz girecek” açıklamasında bulundu. 

Barış Pınarı Harekatı’na karşı tepki gösteren ülkelerin Türkiye’nin haklı gerekçelerini gördükçe tepkilerinin değişeceğini belirten Erdoğan, “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, gerçek bu” diye konuştu. 

Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu anımsatan Erdoğan, “Siz bir NATO üyesi müttefikinizin yanında mı yer alacaksınız, yoksa terörle mücadele görevi olan NATO’ya karşı kimin yanında yer alacaksınız, bu teröristlerin yanında mı yer alacaksınız?” şeklinde konuştu.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın