Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de bulunan yaklaşık 4 milyon sığınmacı için bugüne kadar 40 milyar doların üzerinde harcama yapıldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması Toplantısı’nda konuştu.
Suriye’de PKK/YPG-PYD terör unsurlarını temizlemek için yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na değinen Erdoğan, bu harekatın en az 1974 Kıbrıs Barış Harekatı kadar hayati önemde bir adım olduğunun altını çizdi.
Türkiye’nin 35 yıldır bölücü terörle mücadele ettiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Harekatımızın birinci amacı Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG kaynaklı terör tehdidini tamamen ortadan kaldırmak, ikinci amacı ise 3 milyon 650 bin Suriyelinin vatan hasretinin bitirmektir.”
Türkiye’deki mültecilerin kendi topraklarına dönebilecekleri bir iklimi tesis edeceklerini belirten Erdoğan, “Terörden arındırılmış bölgelerde, uluslararası toplumun da katkısıyla, yeni yerleşim birimleri inşa edeceğiz. Böylece bir taraftan ülkemizin güvenliğini ve Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünü temin ederken, diğer taraftan da bölücü terör örgütünü ortadan kaldırarak Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğini tahkim edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.