Erdoğan’dan EYT açıklaması: Seçim kaybetsek de yokum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a (EYT) ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Seçim kaybetsek de bu işte yokum” ifadelerini kullandı. 

İstanbul’da SGK’nın toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT yasasını bekleyenler için önemli mesajlar verdi.

“Tutturmuş bir EYP, İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim başımıza erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödeyecek ve ödedi. Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Erken emekli olup ikinci iş arayacak ve işsizliğin yükselmesine neden olacak. Bu hesap kötü bir hesaptır. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola teşvik etmeyin. Seçimi kaybetsek de olmayacak.” 

‘ENFLASYON TEK HANELİ RAKAMLARA İNECEK’

Ekonomideki gelişmelere de değinen Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının ardından faizlerin yüzde 13,5’a kadar indiğini ve inmeye de devam edeceğini söyledi. 

“Enflasyon da inşallah 2020 yılında tek haneli rakamlara inecek” diyen Erdoğan, ekonomik güven endeksinin son 15 yılın en yüksek seviyesine çıktığını belirtti. 

‘İŞSİZLİK ORANI DÜŞECEK’

Erdoğan, kayıt dışı istihdamı yüzde 52’den yüzde 36 seviyesine indirdiklerini, sigortalı çalışan sayısını ise 12 milyondan 21 milyon 410 bine çıkardıklarını ifade ederek, “Daha önce yüzde 8,4 seviyesine kadar düşürdüğümüz işsizlik oranı, geçtiğimiz yılın ağustos ayında maruz kaldığımız kur, enflasyon ve faiz saldırısının ardından yüzde 14’e kadar çıktı. Bu oranın eylül verisinin de belli olmasıyla birlikte yeniden düşmeye başlamasını bekliyoruz. Ekonomide genel toparlanmanın etkisiyle gelecek yıl istihdam artışı çok daha fazla olacak” ifadelerini kullandı. 


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın