Erdoğan’dan Osman Öcalan açıklaması: Kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT Kürdi ekranlarına çıkarılması hakkında yaptığı açıklamada, “Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT Kürdi’ye müracaat etmiş ve böyle bir program yapmışsa bunu TRT’deki arkadaşlarımız belirler. TRT’deki arkadaşlarımın da bu hassasiyet içerisinde adım attıklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT Kürdi’yi kurarken kimse bize ‘Neden kurdunuz?’ demedi. TRT’yi yönetenler bütün hassasiyetleri göz önünde bulundurarak adımlarını atarlar” diye konuştu.

Ne olmuştu?

23 Haziran İstanbul seçimlerinden kısa bir süre önce teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT Kürdi ekranlarına çıkarılarak seçimlere ilişkin röportaj yapılmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Osman Öcalan’ın kendisinin TRT Kürdi’ye röportaj vermek istediğini belirterek, röportajın ‘kirli ilişkileri açığa çıkardığını’ savunmuştu. 

TRT Kurdi, teröristbaşının kardeşi Osman Öcalan ile röportaj yaptı

‘Çin’le güçlü bir diyaloğun sürdürülmesinde fayda görüyoruz’

Japonya’da düzenlenecek G-20 zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zirvenin ardından Çin’i ziyaret edeceğini duyurdu. Çin Devlet Başkanı ile bölgesel ve uluslararası konuları ele alacağını belirten Erdoğan, “Çin’le güçlü bir diyaloğun sürdürülmesinde fayda görüyoruz” dedi. 

‘S-400 konusunu Trump ile tekrar ele alma fırsatımız olacak’

Erdoğan, Rusya’dan satın alınan S-400’lere ilişkin de açıklama yaptı. Daha önce defalarca S-400 işinin bittiği yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile Japonya’da bu konuyu tekrar ele alma fırsatının olacağını ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın