selim temurci

Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı: Yeni bir dönemi başlatmamız gerekiyor

Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Türkiye’de yeni bir dönemi başlatmamız gerekiyor” dedi. 

Dr. Selim Temurci, Medyascopetv‘de Ruşen Çakır’ın programına konuk oldu. 

“Türkiye’de yeni bir dönemi başlatmamız gerekiyor” diyen Temurci, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

“Türkiye’de yeni bir dönemi başlatmamız gerekiyor. Hangi eğitimden, hangi kültürden, hangi inanıştan gelirsek gelelim kutsallarımız var. Bu ülkenin ortak değerlerini ve kutsallarını kullanarak kendi yanlışlarını ve haramlarını meşrulaştırmaya çalışan siyasi yapılardan bu milleti uzak tutmamız lazım. 

‘Biz ne yaptık da milletin gönlündeki yeri üç yıl içerisinde bu hale getirdik?’

O dönem partinin ve Sayın Cumhurbaşkanının, 15 Temmuz’un ardından 7 Ağustos sürecinde yaptırdığımız anketlerde yüzde 65-70’lere çıkan bir kabulü vardı. Şu soruyu önce kendi nefsime, daha sonra da görev yapan ve yapmayan herkesin kendisine sormasını gerektiğini düşünüyorum: Biz ne yaptık da milletin gönlündeki yeri üç yıl içerisinde bu hale getirdik?”

31 Mart gecesi yaşananlar, bizim siyasi geleneğimize uygun bir davranış şekli değildi’

Temurci, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşananları şu sözlerle eleştirdi: “31 Mart gecesi yaşananlar, bizim siyasi geleneğimize ve bu ülkeyle ilgili hayallerimize uygun bir davranış şekli değildi. Demokrasiyi içselleştirmiş ve hukuk devleti ilkelerine inanmış hiçbir insanın kabul edemeyeceği olayların yaşandığı bir 31 Mart gecesi yaşadık.”

31 Mart seçimleri iptal edildiği gün çevresine farkın en az 500 bin olacağını söylediğini ifade eden Temurci, “Gerekçeleri YSK’nın hiçbir kararıyla örtüşmeyen bir durumu millete izah etmekte zorlandık” diye konuştu. 

‘Biz, bizim olan AK Parti’yi geri istiyoruz’

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeleri aktaran Temurci, “Biz, bizim olan AK Parti’yi geri istiyoruz. Biz, bizim değerlerimize uygun siyaset yapan, anayasasına uygun hareket eden AK Parti’yi geri istiyoruz” dedi. 

’15 Temmuz’un birleştirici gücünü, herhangi bir yapıya ve gruba mal etme gibi bir lüksümüz yok’

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında yaşadıklarını anlatan Temurci, “Bir kısım arkadaşımız Kısıklı’da Sayın Cumhurbaşkanımızın evinden köprüye yürürken, milyonlarca insan Avrupa Yakası’nda havalimanına doğru yürümeye başladı. Biz, AK Part İl Başkanlığı önünde yürümeye çıktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş hanım kardeşim bebeğiyle birlikte yanımdaydı. Mutlaka ideolojiler, fikirler ve farklılıklarımız olacak. Hep dedik, farklılıklarımız zenginliklerimiz olsun. Mesele vatansa gerisi teferruattır dedik; gerçekten bu millet 15 Temmuz’da o teferruatı gördü. İnsanlar bu meseleyi çok farklı değerlendirdiler” dedi. 

Temurci sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Böyle bir işgal hareketini Çanakkale Savaşı’na ve Kurtuluş Savaşı’na benzetiyorsak, bu milletin çocukları olarak daha fazla kardeşliğin, demokrasinin, birliğin, hukuk devleti ilkelerinin ve bu milletin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma vasfını tekrar içselleştirdiği bir günün adı olsun. Bu kurtuluş günü, hepimizin ortak günü olsun. Bu konuda o günlerde sevgi siyasetinin, merhamet siyasetinin, kucaklaşma siyasetinin en çok da İstanbul’a yakıştığını söyleyen bir kardeşinizim. 15 Temmuz’un birleştirici gücünü, herhangi bir yapıya ve gruba mal etme gibi bir lüksümüz yok.”


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın