fatih portakal

Fatih Portakal kimdir?

Fatih Portakal, 1968 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Nazilli’de, lise öğrenimini ise İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında Armağan Toper ile evlendi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 3 yıl Avusturya’da kaldı. Türkiye’ye döndüğünde 28 yaşında olan Fatih Portakal, Ufuk Güldemir vasıtasıyla gazeteciliğe ilk adımını 1996 yılında İzmir’de stajyer muhabir olarak attı. 10 yıl boyunca İzmir’de görev yaptı. 2006 yılında “hayatımı değiştirdi” dediği bir telefon aldı. Arayan Mehmet Ali Birand’dı ve yanına almak istiyordu. Mehmet Ali Birand’ın teklifini kabul ederek Kanal D Haber’e transfer oldu.

Bir dönem Best FM’de ‘Fatih Portakal’la Konuşan Türkiye’ programını yaptı. Daha sonra Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Ne yapmalı’ programında sunucu olarak görev yaptı.

2010 yılında FOX TV’ye geçen Fatih Portakal, ilk başta sabah haberlerini sunmaya başladı. Bir süre sonra sunduğu haberlerle dikkat çekmeye başlayınca Ana Haberleri sunmaya başladı.

2013 yılında Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde ders vermeye başladı. Ayrıca aynı üniversitede Yerel Yönetimler üzerine yüksek lisansa başladı.

2012 yılında “ses’SİZ” adlı kitabı, 2016 yılında ise ‘Aklımla Dalga Geçme’ adlı kitabı yayınlandı.

43. Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Erkek Haber Sunucusu” ödülünü kazandı.

FOX TV Ana Haberler’i sunan Fatih Portakal, uzun bir zamandır en çok izlenen Ana Haber olma unvanını korumaktadır. ‘Fatih Portakal ile FOX Ana Haber’, zaman zaman çok izlenen dizileri bile reyting sıralamasında geride bırakabilmektedir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın