Google, akıllı telefon üretimini Çin’den Vietnam’a taşıyor

Google, Pixel 3A model telefonun üretimini Çin’den Vietnam’a taşıma kararı aldı. 

ABD ile Çin arasında geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden ticaret savaşı, şirketlerin üretim maliyetlerini olumsuz anlamda etkiliyor. İki ülkenin birbirlerine yönelik uygulamaya koyduğu ek gümrük vergilerinden dolayı şirketler üretim politikasında yeni çözümler arıyor. 

Google, ek gümrük vergilerinin ardından üretim maliyetlerinin artması üzerine Pixel 3A model telefonun üretimini Çin’den Vietnam’a taşıma kararı aldı. 

ABD ile Çin arasında gerginliğin artması üzerine Google dışında Appe, HP ve Dell de üretimlerinin bir bölümünü Çin’den çekeceğini açıklamıştı. 

Ticaret savaşı

Fotoğraf: Pixabay

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı geçtiğimiz yaz ayında başlamıştı. ABD’nin 24 milyar dolar değerindeki Çin ürününe ek gümrük vergisi koymasıyla başlayan ticaret savaşı, Çin’in de karşılık vermesiyle birlikte zaman içerisinde çok daha geniş bir ürün grubunu içerisine aldı. 

Geçtiğimiz Mayıs ayında ABD Başkanı Donald Trump, Çinli telekomünikasyon devi Huawei’yi kara listeye almıştı. Bu kararın ardından Google, Huawei ile işbirliğini sınırlandıracağını açıklamıştı. 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın