Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Pof. Dr. Gülnur Aybet, BBC’de yayınlanan “HardTalk” programına katıldıktan sonra gündemin öne çıkan isimlerinden biri oldu. Peki Prof. Dr. Gülnur Aybet kimdir? Bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Gülnur Aybet hakkında detaylar.
Gülnur Aybet, lisans eğitimini İngiltere’de bulunan Londra Üniversitesi‘nde 1983 ile 1986 yılları arasında tamamladı. Yüksek lisansını ise Southampton Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ve London-Kings College Üniversitesi Savaş Çalışmaları Bölümü‘nde tamamladı.
1993 yılında Nottingham Üniversitesi‘nde Uluslararası İlişkiler üzerine başladığı doktorasını 1997 yılında tamamladı.
1997 yılında başladığı Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki görevini 2001 yılına kadar sürdürdü. Daha sonra İngiltere’deki Kent Üniversitesi‘nde Doçent Doktor unvanı ile görev yaptı. 2010 ile 2011 yıllarında İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, 2013 ile 2014 yıllarında Özyeğin Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yaptı.
Oxford Üniversitesi‘nde St. Antony’s College’da kıdemli uzman olarak üyeliği vardır.
2007 ile 2009 yılları arasında İngiliz Akademisi tarafından verilen araştırma bursunu kazandı.
Güvenlik ve dış politika üzerine uluslararası alanda önemli bilimsel dergilerde makaleleri yayımlandı.
Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’nun üyesidir. Önemli forumlarda sıklıkla konuşmacı olarak çağrılmaktadır. Uluslararası medyada sıklıkla görüşlerine başvurulmaktadır. 2009 yılında The Times tarafından İngiltere’deki en güçlü 20 Müslüman kadından biri olarak gösterildi.
2014 ile 2016 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi‘nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanı olarak görev yapan Aybet, üniversite bünyesinde BAUCESS Güvenlik Araştırma Merkezi’nin de kuruluşunu gerçekleştirdi.
2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi‘nde görev yapmaya başladı. Aynı yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başdanışman olarak atandı.
Aybet, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinden sonra kurulan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine getirilmiştir.
Aynı zamanda Milli Savunma Üniversitesi‘nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.