Hulusi Akar: S-400’ler önümüzdeki aylarda gelecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “S-400’ler önümüzdeki aylarda gelecek.” dedi. 

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’a röportaj veren Akar, S-400’lere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “S-400’lerle ilgili çalışan kurum ve kuruluşlarımız, tedarikle ilgili yaptığımız anlaşma ve sözleşmeler çerçevesinde görüşmelerini sürdürüyorlar. Önümüzdeki aylarda gelecek. Süreç başladı. İdari, lojistik ve teknik bazı konular var. Bunlar tamamlandıktan sonra bu intikaller başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Akar, ABD’nin Türkiye’ye S-400 anlaşmasını iptal etmek için 2 hafta süre verdiği yönündeki haberlere ilişkin “Öyle bir süre yok” cevabını verdi.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan haber kanalı CNBC’de yer alan habere göre, ABD’nin Türkiye’ye S-400 anlaşmasını iptal etmek için iki haftalık bir süre verdiği iddia edilmişti.

Akar, İdlib’teki ateşkes ihlalleri hakkında “Rusya’dan Esad rejimini durdurmalarını istedik.” diye konuştu.

Akar, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, S-400 hava savunma sistemi eğitimi için Rusya’ya askeri personel gönderildiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400’den sonra S-500 de alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise S-400’lerden sonra S-500’lerin gündeme geleceğini ve Rusya ile ortak bir üretim söz konusu olacağını söylemişti.

ABD ile S-400 gerilimi: Uzmanlar değerlendirdi


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın