İmamoğlu’nun “Her akşam 60-70 evde iftar açtık” söylemi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun, katıldığı bir iftar yemeği sırasında söylediği sözler bir süredir sosyal medyada gündem oldu. 

Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir iftar yemeği sırasında, “Her akşam 60-70 evde iftar açtık Beylikdüzü’nde” ifadelerini kullanması üzerine bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada gündem olmuştu.

Binali Yıldırım: ‘Ben başkaları gibi günde 70 iftara gidemiyorum’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, katıldığı bir iftar yemeği sırasında, İmamoğlu’nun bu sözlerine gönderme yaparak “Ben başkaları gibi günde 70 iftara gidemiyorum” diye konuşmuştu.

Ekrem İmamoğlu, kullandığı bu ifadede her akşam sadece kendisinin günde 60-70 iftara gittiğini mi kastetmişti?

Ekrem İmamoğlu, 2014 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra önemli bir değişikliğe giderek iftar çadırı uygulamasını kaldırdı ve  bunun yerine evlere iftar dağıtımı uygulamasını hayata geçirdi.

Bu uygulama kapsamında, başta İmamoğlu olmak üzere Belediye Meclis üyeleri ve belediye müdürleri her akşam bir eve misafir oluyorlardı.

İmamoğlu, Bayrampaşa Yaş Meyve-Sebze Hali’nde tanıştığı Cebrail Gümüştepe’nin evine konuk olduğu sırada, Beylikdüzü’ndeki uygulamayı şu şekilde anlatıyordu: “Beylikdüzü’nde 5 yıldır ben nasıl evlere gidiyorsam, Meclis üyelerimiz ve müdürlerimiz de evlere gidiyor. Aynı gece 60-70 evde iftar açıyoruz. ‘Gidin komşularınızın sorunlarını dinleyin, çözebileceğiniz bir şey varsa yardımcı olun’ diyorum.” 


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın