İYİ Parti’nin Osman Öcalan önergesi reddedildi

İYİ Parti tarafından teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’la yapılan röportaj nedeniyle TRT hakkında verilen araştırma önergesi reddedildi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu tarafından sunulan önergenin görüşmeleri sırasında tartışma çıktı. 

Meclis’te yaşanan tartışma sırasında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İYİ Parti’nin böyle bir grup önerisi vermeye ahlaken de siyaseten de hakkı yoktur” dedi. Kaya’nın bu çıkışına İYİ Parti milletvekilleri tepki gösterince oturuma ara verildi.  

Önerge, İYİ Parti TBMM Grubu’nun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, AK Parti ve MHP’nin ret oy kullanması neticesinde reddedildi. HDP ise çekimser oy kullandı. 

Ne olmuştu?

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, 23 Haziran İstanbul seçimlerine kısa bir süre kala TRT Kürdi ekranlarına çıkarılmış ve röportaj yapılmıştı. 

Öcalan, röportajda İstanbul seçimlerine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. 

Fotoğraf: TRT Kurdi, Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Öcalan’ın TRT Kürdi ekranlarına çıkarılmasına ilişkin sorulan soruya, “Kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum” yanıtını vermişti.

İYİ Parti’den Osman Öcalan röportajı hakkında suç duyurusu

Erdoğan’dan Osman Öcalan açıklaması: Kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum

TRT Kurdi, teröristbaşının kardeşi Osman Öcalan ile röportaj yaptı


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın