Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Babası Erdem Altuğ, annesi ise Nurten Altuğ’dur. Babası Yugovlav göçmeni bir aileye mensupken, annesi Edirneli bir aileye mensuptur.

Adana’da Yenice Özel Çağ Lisesi‘nde öğrenim gördü. Bu dönemde basketbola ilgi duydu. Amatör olarak Çukurova, Tarsus Amerikan, Devlet Su İşleri ve Fiskobirlik kulüplerinde oynadı.

Adana’da pastane işleten babası kalp ameliyatı geçirdikten sonra İstanbul’a taşındılar. Burada profesyonel olarak Ülkerspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta basketbol oynadı. Beşiktaş’ta oynadığı sırada sakatlanınca basketbolu bırakmak zorunda kaldı.

Annesinin, Migros Alışveriş Merkezi’ndeki bir yarışmaya resimlerini göndermesi sayesinde mankenlik kariyeri başladı. Annesi, Kıvanç Tatlıtuğ’un Anneler Günü’ne özel yaptığı bir röportajda o günü şu sözlerle anlatıyordu:

“Aklımda yoktu aslında. Alışverişe gitmiştim. Kapıda bir yazı gördüm: ‘Profesyonel mankenlerle podyumda yürümek ister misiniz?’ Seninle ilgili ‘Neden manken olmuyor’ diye tepkiler aldığım için resimlerini verdim oraya.” [1]

Manken olduktan sonra 2002 yılında gerçekleştirilen Best Model yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Daha sonra ise Best Model of the World yarışmasında birinci olarak uluslararası alanda tanınmaya başladı.

Yarışmanın ardından Success Ajans’tan gelen teklifi kabul etti ve Paris’in yolunu tuttu. Yaklaşık bir buçuk yıl Paris’te kalan Kıvanç Tatlıtuğ, dizi ve film teklifleri gelmesi üzerine Türkiye’ye döndü.

İLK DİZİSİ: GÜMÜŞ

2005 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Gümüş” adlı dizide “Mehmet Şadoğlu” karakterini canlandırdı. İlk oyunculuk deneyiminde oldukça başarılı oldu. 3 sezon süren dizi 2007 yılında final yaptı.

İLK SİNEMA FİLMİ: AMERİKALILAR KARADENİZ’DE 2

2007 yılında “Menekşe ile Halil” dizisinde “Halil Tuğlu” karakterini canlandırdı. Aynı yıl ilk sinema filminde de rol aldı. “Amerikalılar Karadeniz’de 2” adlı sinema filminde “Muzaffer” karakterini canlandırdı.

2008 yılında “Menekşe ile Halil“in sonlanmasıyla birlikte Beren Saat ve Selçuk Yöntem ile başrollerini paylaştığı “Aşk-ı Memnu” dizisinde yer aldı. “Behlül Haznedar” karakterini canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ, buradaki performansıyla 36. Altın Kelebek Ödülleri‘nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü‘nü kazandı.

Kenan İmirzalıoğlu, Tuncel Kurtiz, Haluk Bilginer ve Cansu Dere gibi isimlerin yer aldığı “Ezel” dizisinde 34 ile 37. bölümler arasında “Sekiz” karakterini canlandırdı.

2011 yılında “Kuzey Güney” dizisinde rol almaya başladı. Başrolleri, Öykü Karayel ve Buğra Gülsoy ile paylaştı. Bu dizideki performansıyla 37. Altın Kelebek Ödülleri‘nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü‘nü kazandı.

2013 yılında vizyona giren ve Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği “Kelebeğin Rüyası” adlı sinema filminde “Muzaffer Tayyip Uslu” karakterini canlandırdı.

2014 yılında “Kurt Seyit ve Şura” dizisinde rol aldı. Fakat, dizi 21 bölüm sürdü.

2016 yılında “Cesur ve Güzel” dizisinde yer aldı.

BAŞAK DİZER İLE EVLİLİĞİ

Kıvanç Tatlıtuğ, 2016 yılında stil danışmanı Başak Dizer ile evlendi.

2018 yılında ise “Çarpışma” dizisinde “Kadir Adalı” karakterini canlandırdı.

2018 yılında vizyona giren “Organize İşler Sazan Sarmalı” filminde “Sarı Saruhan” karakterini canlandırdı.

KAYNAKÇA

[1] Milliyet gazetesi, 07.05.2004, s.13

Yorumlar

Bir yanıt yazın