Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yapılan iki hastaneye Prof. Dr. Murat Dilmener ve Prof. Dr. Feriha Öz’ün ismini verdiklerini söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, açılacak iki yeni hastaneye Prof. Dr. Murat Dilmener ve Prof. Dr. Feriha Öz’ün ismini verdiklerini belirtti.
Koca’nın açıklamaları şu şekilde: “Murat Dilmener Hocamız, fakülteden hocamızdı. Çok sevdiğimiz, dersini asla kaçırmak istemediğimiz, hepimizin keyifle dersini izlediği, adeta bir hastayı anamnezini alırken, muayene ederken sanatsal bir yaklaşım içinde bize eğitimde aktif devrede olan bir hocamızdı. Murat Hocamızın isminin bir hastaneye, yine benzer şekilde Cerrahpaşa’dan Feriha Öz Hocamızın, yine çok sevdiğimiz, herkesin çok saygı duyduğu hocamızın isminin Sancaktepe’deki hastanemize verilmiş olması son derece önemli oldu. Sadece şunu söylemek istiyorum; Bu hocalarımızın ismi için bile bu hastanelerin yapılmasının son derece önemli olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü çok kıymetli insanlar. Çünkü bunlar hocaların hocasıydı.”
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının Türkiye’de yayılması üzerine Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de iki yeni hastanenin kurulması için çalışmalara başlanmıştı.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin duayen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi patoloji uzmanı Prof Dr. Feriha Öz, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.