Loris Karius, 22 Haziran 1993 tarihinde Almanya’nın Biberach şehrinde dünyaya geldi. Babası onun motosiklet sürücüsü olmasını isterken dedesi futbolcu olmasını istiyordu.
Karius, futbol hayatına SG Mettenberg takımında başladı. Daha sonra SSV Ulm 1846 takımında oynadı. 2005 yılında ise Stuttgart’a transfer oldu.
2008 yılında Almanya U16 Milli Takımı’na seçildi ve ilk maçına Makedonya karşısında çıktı.
Manchester City, Almanya U16 Milli Takımı formasıyla Azerbaycan’a karşı oynadığı maçın ardından transfer teklifinde bulundu. Karius teklifi kabul etti ve 1 Temmuz 2009’da imzayı attı. Burada genç takımlarda forma giydiyse de istediği başarıyı elde edemedi.
Manchester City, Karius’u Ağustos 2011’de Mainz‘e kiraladı. Mainz de bir süre yedek takımı olan Mainz II’de forma giydirdi. Bundesliga’da ilk maçına 1 Aralık 2012’de Hannover’e karşı çıktı. Aynı yıl Mainz tarafından bonservisi de alındı. 2013 yılına kadar takımının birinci kalecisi olamamışsa da 2013-2014 sezonuyla birlikte birinci kaleci olmayı başarmıştır.
2015-2016 sezonunda başarılı bir performans gösteren Karius, sezon sonunda 235 kişiden oluşan Bundesliga oyuncuları arasında yapılan oylamada ligin en iyi kalecisi sıralamasında Manuel Neuer’in ardından ikinci oldu.
24 Mayıs 2016’da 6,2 milyon dolar bonservis ücreti karşılığında Liverpool‘a transfer oldu. Liverpool’da iki sezon boyunca toplam 49 maça çıktı.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.