Oğuz Haksever kimdir?

Uzun yıllar boyunca NTV ekranlarında sunuculuk yapan Oğuz Haksever hakkında merak edilenleri sizler için derledik. 

Oğuz Haksever, 20 Mart 1957 tarihinde Gaziantep’te dünyaya geldi. Babası Sabri Haksever, annesi ise Asiye Haksever’dir.

Lise öğrenimini 1974 yılında Ankara’da bulunan Çankaya Lisesi’nde tamamladı. Yükseköğrenimini ise, bugünkü adı Gazi Üniversitesi olan, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından Texas A&M Üniversitesi’nde İngiliz Dili üzerine öğrenim gördü.

Kısa bir süre Norveç’te bulunan bir petrokimya tesisinde staj yaptıktan sonra Türkiye’ye dönen Haksever, TRT’nin sınavlarını kazanarak muhabirlik yapmaya başladı. Muhabirlik yaptığı dönemde Körfez Savaşı’nı yakından takip etti.

TRT’den ayrıldıktan sonra çeşitli özel kanallarda görev yaptı. 2000 yılında ise NTV’ye geçti. Burada Haber Müdürü olarak göreve başladı.

NTV ekranlarında 2003 yılında “Ve İnsan” adlı programı sunmaya başladı. Bu programı, 2010 yılına kadar sürdürdü.

2003 ve 2009 yıllarında, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk Dil Kurumu’nun birlikte düzenlediği yarışmada, “Türkçeyi En İyi Kullanan Yayıncı” ödülüne layık görüldü.

2009 yılında gazeteci Mehmet Barlas ile birlikte NTV Radyo’da “Makam Farkı” adında bir program yapmaya başladı. Büyük beğeni toplayan program, 2012 yılından itibaren NTV ekranlarında da yayınlanmaya başladı.

2010 ve 2011 yıllarında “Oğuz Haksever’le Son Söz” programını sundu. Aynı dönemde “Tarih Konuşmaları” adlı bir program daha sundu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde uzun bir süre boyunca ders verdi.

2015 yılında NTV ekranlarında “Yakın Plan” adlı tartışma programının moderatörlüğünü yapmaya başladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın