Okan Bayülgen, Ekrem İmamoğlu’nun seçim zaferini değerlendirdi

Okan Bayülgen, TV100 kanalında, 23 Haziran İstanbul seçimlerini yüzde 54 oy alarak önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu’nun zaferini değerlendirdi. 

‘İmamoğlu, önümüzdeki yıllar içinde Türk siyasetinde rol oynamaya hazırlanan bir siyasi figür’

Ekrem İmamoğlu’nun seçim sonucunun ardından Beylikdüzü’nde halka yaptığı konuşmayı değerlendiren Bayülgen, “Bir belediye başkanının konuşmasını dinlemedik. Artık önümüzdeki yıllar içinde Türk siyasetinde rol oynamaya hazırlanan başka bir siyasi figür. Oy vermiş insan da bir belediye başkanı seçmenin çok üstünde bir motivasyonla sandığa gitti. İstanbul’a belediye başkanı mı seçiyoruz, genel seçim mi yapıyoruz, biraz birbirine karıştı. Hem siyasi literatür açısından hem de duyulan heyecan açısından. Ekrem İmamoğlu biraz önce bize siyasi lider tanımı yaptı, belediye başkanı tanımı yapmadı. Dolayısıyla bundan sonrası için farklı şeylerin konuşulacağı bir ortama giriyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘Bir aday gelecekte cumhurbaşkanı olmak için, diğer aday ise belediye başkanı olmak için seçime girdi’

Her iki adayı da programına konuk alan Bayülgen, iki adayın özellikleri hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Ekrem İmamoğlu bir umut ve geleceğin siyasi lideri olarak sahne alırken, Binali Yıldırım İstanbul’u düşünen bir görev adamı olarak sahne aldı. İnsanlar, Ekrem İmamoğlu’una bir belediye başkanı olarak oy vermedi. Yani bir başkan adayı belediye başkanı olmak için seçime girdi, diğer başkan adayı gelecekte cumhurbaşkanı olmak için seçime girdi. Aradaki fark budur.”


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın