okan bayülgen

Okan Bayülgen kimdir? Okan Bayülgen’in hayatı

Okan Bayülgen, 23 Mart 1964 tarihinde İstanbul’un Cihangir semtinde dünyaya gözlerini açtı. Babası Ümit Bayülgen, annesi ise Ayla Hanım’dır. Henüz 6 yaşındayken anne ve babası boşandı. 

Dedesi Hamdi Üge, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kur’an-ı Kerim’i tefsir ettiği Elmalılı Hamdi Yazır‘ın ailesinden Rahime Hanım ile evlendi. Gazeteci Murat Bardakçı, 2016 yılında Habertürk gazetesindeki köşe yazısında, Elmalılı Hamdi Yazır’ın Kur-an-ı Kerim mealini dağıtan Zaman gazetesinin, ayetleri tahrif ettiğini açıklamış ve Elmalılı Hamdi Yazır’ın torunlarından olan Okan Bayülgen’in bu durum karşısında ne yapacağını merak ettiğini belirtmişti.

Bunun üzerine Bayülgen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ailemizin gurur duyduğu büyüğüdür. Yasal mirasçıları ile ilgili bir süreçtir. Onların tasarrufudur. Bir girişimde bulunacaklardır herhalde” ifadelerini kullanmıştı.

Bayülgen, öğrenim hayatına İstanbul’da bulunan Taş Mektep yatılı okulunda başladı. Anne ve babası ayrılmasının ardından dedesi ve anneannesinin yanında kaldı. Taş Mektep’ten ayrılarak önce 19 Mayıs İlkokulu’na ardından da Galatasaray Lisesi’ne kaydoldu. 

Yaklaşık 6 yıl Galatasaray Lisesi’nde öğrenim gören Bayülgen, annesi Ayla Hanım’ın yanına Bodrum’a gitti ve Bodrum Lisesi’nde öğrenimini sürdürdü. Daha sonra tekrar İstanbul’a döndü ve Şişli Lisesi’nden mezun oldu.

Liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Fransa’nın yolunu tuttu. Tours Üniversitesi‘nde kaydolan Bayülgen, önce hukuk daha sonra da ekonomi bölümüne kaydoldu. Ancak okulu yarıda bırakarak Türkiye’ye döndü. 

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvar Bölümünün açmış olduğu sınavı başarıyla geçti. Buradaki eğitimini 1989 yılında tamamladı. Daha sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü‘nde yüksek lisans eğitimine başladı. 

Eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli tiyatro oyunlarında yönetmenlik yaptı. 

1991 yılında Kent FM’de “Son Saatler” adlı bir program yapmaya başladı. Bu dönemde Genç Indiana Jones dizisinin Türkiye sahnelerinde rol aldı. Yaklaşık bir yıl boyunca Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptı.

‘AĞIR ROMAN’ FİLMİYLE GELEN ÖDÜL 

1997 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Mustafa Altıoklar’ın yaptığı “Ağır Roman” filminde “Salih” karakterini canlandırdı. Bu filmdeki performansıyla 3. Sadri Alışık Ödülleri‘nde “En İyi Erkek Oyuncu” seçildi. 

1998 yılında Radyo D’de “Hayat Bilgisi” adlı bir program yapmaya başladı. 

İlk televizyonculuk deneyimini, 1991 ile 1997 yılları arasında yayın yapan Satel TV’de yaşadı. Burada klipler sundu. Daha sonra ATV’de “Gece Kuşu” adında bir program sunmaya başladı. 

ZAGA

ATV’den ayrıldıktan sonra bir süre ekranlardan uzak kalan Bayülgen, Kanal D ekranlarında yayınlanan “Zaga” programı ile geri döndü. Bu programla önemli bir başarı elde etti. 

2000 yılında ‘Komser Şekspir’ filminde ‘Tatü’ karakterini canlandırdı. 2001 yılında Mehmet Ali Erbil, Sümer Tilmaç ve Demet Şener gibi isimlerin de bulunduğu “Hemşo” filminde rol aldı. 

2004 yılında NTV ekranlarında “Herkes Bunu Konuyor” programıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Ertesi yıl Kanal D’de “Televizyon Makinesi” adlı programı sunmaya başladı. Programda Türk basınının duayen isimlerinden Hakkı Devrim de yer aldı. 

2006 yılında vizyona giren “Sınav” filminde “Levent” karakterini canlandırdı. 

2008 yılında yine Kanal D ekranlarında “Disko Kralı” programını yapmaya başladı. 2009 yılından itibaren “Medya Kralı” ve “Muhabbet Kralı” programlarını da yaparak aynı dönemde üç programı sundu. 

2009 yılında vizyona giren “Kanal-İ-zasyon” adlı sinema filminde Aslıhan Gürbüz, Rasim Öztekin ve Serhat Özcan gibi oyuncularla birlikte rol aldı. 

Bir dönem TV8’e geçti ve programlarını burada yapmaya başladı. 2012 yılından itibaren programlarında işitme engelliler için bir çevirmen bulundurmaya başladı. Bu bakımdan Türk televizyonculuk tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. 

2013 yılında “Makina Kafa”, “Muhallebi Kafa” ve “Çıplak Kafa” programlarını Show TV ekranlarında sunmaya başladı. 

Daha sonra Star TV’ye geçerek “Dada Dandinista” ve “Dada” programlarını yaptı. 

2015 yılında Virgin Radio’da “Talk Radio” adlı bir program yapmaya başladı. 

UYKUSUZLAR KULÜBÜ

2019 yılından itibaren TV100 ekranlarında “Uykusuzlar Kulübü” programını yapmaya başladı.

Okan Bayülgen’in, Şirin Ediger ile evliliğinden “İstanbul” adında bir kızı dünyaya gelmiştir. 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın