Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, ‘Pençe 2 Harekatı’nın başladığı duyuruldu.
Bakanlık açıklamasında, Pençe Operasyonunda elde edilen gelişmeler sonucunda Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugayları ile birlikte yeni bir harekatın başladığı bildirildi.
Irak kuzeyi Hakurk’ta başarıyla devam eden Pençe Harekatı’ndan
elde edilen gelişmeler sonucunda; 12 Temmuz akşamı Komando Tugaylarımızla “Pençe-2 Operasyon Planı” çerçevesinde, tespit edilen farklı bir bölgede yeni bir harekât başlatıldı.https://t.co/JWzISL0kQS#MSB #TSK pic.twitter.com/LfO1soqxDR— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 13 Temmuz 2019
Operasyonun; Hava Kuvvetleri, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri ve İHA’ların desteğinde planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, ‘Bu harekat ile birlikte Harkurk bölgesinde terör örgütü tarafından kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesine devam edileceği’ belirtildi.
Pençe Harekatı
Pençe Harekatı, 27 Mayıs 2019 tarihinde başlamış ve bu hareket neticesinde 61 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.
Öte yandan terör örgütü tarafından kullanılan 151 mağara ve sığınak da imha edilmişti.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.