Prof. Dr. Ercüment Ovalı: Henüz aşı bulmadık, bulmaya çalışıyoruz

Koronavirüs tedavisi için aşı ve ilaç çalışmaları yapan ekiplerden birinin lideri olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Henüz aşı bulmadık, bulmaya çalışıyoruz” dedi. 

Ekibiyle birlikte koronavirüs tedavisi için aşı ve ilaç çalışmaları yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “23 Nisan için sözleştik” ifadesini kullanınca, kamuoyunda aşının bulunduğu yönünde bir beklenti oluşmuştu.

Sosyal medya hesabından yaptığı bir başka açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Ovalı, “Medyada Covid-19’un ilacını bulduk gibi paylaşımlar görüyorum. Bu doğru değil. Uzun süredir emek verdiğimiz projelerimizde nerelere geldiğimizi açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

NTV’ye konuşan Prof. Dr. Ercümen Ovalı, “23 Nisan’da hayvanlar üzerinde çalışma yapacak hale gelmeyi hedefledik ve inşallah geleceğiz. Sadece yanlış anlaşılmak istemiyoruz. Henüz aşı bulmadık, bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Ovalı, koronavirüsü yenmiş hastalardan alınan plazma ile tedavi yöntemini daha güvenli hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Ovalı ve 28 kişiden oluşan ekibi 31 Mart günü İstanbul’da bulunan bir laboratuvarda koronavirüs tedavisi için aşı ve ilaç çalışmalarına başlamıştı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı açıkladı: Koronavirüs tedavisi onaylandı


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın