selçuk bayraktar

Selçuk Bayraktar kimdir?

Selçuk Bayraktar, 1979 yılında İstanbul’da, Özdemir Bayraktar ve Canan Bayraktar’ın oğlu olarak dünyaya geldi. Haluk Bayraktar, ağabeyidir. 

Aslen Trabzonlu olan Bayraktar, öğrenimine Sarıyer İlköğretim İlkokulu’nda başladı. Daha sonra Robert Koleji‘ne gitti ve buradan 1997 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümüne kaydoldu. Buradaki öğrenimini sürdürürken University of Pennsylvania‘nın GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı.

2002 ile 2004 yılları arasında University of Pennsylvania’da Elektrik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptı. Bu eğitimi esnasında Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcı araştırma asistanı olarak görev yaptı. Farklı konularda (İHA’ların formasyon uçuş deneyleri, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri vs.) bilimsel çalışmalar gerçekleştirdi.

Yüksek lisans eğitiminin ardından Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) burslu olarak yüksek lisans ve doktora teklifi aldı. Teklifi kabul eden Bayraktar, burada insansız helikopter sistemleri üzerine çalışmalarda bulundu. 2006 yılında mezun olarak ikinci yüksek lisans diplomasını aldı.

Çalışmalarını Georgia Institute of Technology‘de sürdürme kararı alan Bayraktar, Baykar tarafından başlatılan milli insansız hava aracı geliştirme çalışmalarına destek olabilmek için doktorasını yarım bırakarak Türkiye’ye döndü.

2007 yılında başladığı Baykar teknik müdürlük görevini halen sürdürmektedir.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı‘nın (T3) kurucusu olan Bayraktar, bu vakıf aracılığıyla yetenekli gençlerin teknoloji geliştirilmesi sürecine katılımını sağlamayı hedefliyor. 

2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile hayatını birleştirdi. Bu evliliğinden “Canan Aybüke” adında bir kızı dünyaya geldi. 

TÜRKİYE’NİN İLK MİLLİ UÇAN ARABASI: CEZERİ

Selçuk Bayraktar, 6 Ağustos 2019 tarihinde şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin ilk milli uçan arabası’nın prototipini hazırladıklarını duyurdu. Öte yandan ‘Cezeri’ adı verilen aracın, tasarım ve AR-GE sürecinin de yıllarca süreceğini aktardı. 

AKINCI TİHA, İLK UÇUŞ TESTİNİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ 

6 Aralık 2019 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın