Türkiye’nin milli uçan arabası ‘Cezeri’: Bayraktar prototipini paylaştı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ‘Türkiye’nin ilk milli uçan arabası’nın prototipini hazırladıklarını açıkladı.  

Bayraktar, şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda araca ilişkin bazı bilgiler verdi. 

Tasarım ve AR-GE sürecinin yıllarca süreceğini ve prototip geliştirme faaliyetlerinin de sekizinci ayında olduğunu belirten Bayraktar, yetişmesi halinde TEKNOFEST‘te uçuş yapılacağını aktardı.

Bayraktar, “Türkiye’nin ilk yer milli uçan arabası” olarak tanıttığı araca ‘Cezeri’ adının verildiğini duyurdu. 

Bayraktar, aracın donanım, yazılım geliştirme ve motor itki sistemi test faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı. 

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelen ve aslen Trabzonlu olan Selçuk Bayraktar, lise öğrenimini Robert Koleji’nde, yükseköğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde tamamladı. 

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Pennsylvania Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı. Burada Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcı araştırma asistanı olarak görev yaptı. 

Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) burslu olarak yaptığı yüksek lisans ve doktora teklifini kabul etti ve burada insansız helikopter sistemleri üzerine çeşitli çalışmalarda bulundu.

Uçan taksi: 2025’de ticari uçuşlar başlıyor


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın