Son günlerde sosyal medya kullanıcıları arasında ‘yaşlandırma uygulaması’ olarak bilinen FaceApp uygulaması bir hayli revaçta. Aslında 2017 yılında kullanıcılara sunulan ve pek ilgi görmeyen uygulama, iki yıl sonra milyonlarca kullanıcının ilgisini çekmeyi başardı. FaceApp uygulaması hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
1. FACEAPP UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİYOR?
FaceApp uygulaması, IOS ve Android tabanlı cihazların dışında web üzerinden de kullanılabiliyor.
IOS ve Android tabanlı cihazlara sahip kullanıcılar, App Store ve Google Store’den uygulamayı indirebiliyor.
2. UYGULAMANIN NE GİBİ ÖZELLİKLERİ VAR?
FaceApp uygulamasında sadece yaşlandırma özelliği yok; saç rengi değiştirme, gençleştirme, cinsiyet değiştirme gibi özellikler de mevcut.
Programın tanıtımında yer alan bazı özellikleri şu şekilde sıralayabilmek mümkün:
Saç rengini ve stilini değiştirme
Makyaf uygulama
Sakal ve bıyık bırakma
Cinsiyet değiştirme
Saç stilini ve rengini değiştirme
Gençleştirme ve yaşlandırma
Dövme yaptırma
3. ÜCRETLİ Mİ?

Uygulama kapsamında belli özellikler ücretsiz olarak, belli özellikler ise ücretli olarak kullanıcılara sunuluyor.
Uygulamayı, reklamsız ve ek özellikleriyle birlikte kullanabilmek için belirli bir ücret ödenmesi gerekiyor.
Bir aylık kullanım için ödemeniz gereken ücret 23.99 TL olarak belirlemiş.
Bunun dışında 12 aylık kullanım için belirlenen ücret 122.99 TL, ömür boyu kullanım için belirlenen ücret ise 269.99 TL.
4. UYGULAMANIN GELİŞTİRİCİSİ KİM?
FaceApp uygulamasının geliştiricisi Wireless Lab adlı bir Rus şirket. Şirketin kurucusu Yaroslav Goncharov adlı bir Rus vatandaşı.
2003 ile 2006 yılları arasında Microsoft’ta çalışan Goncharov, daha sonra Rus arama motoru Yandex’te çalışmaya başladı.
2014 yılında ise kendi şirketini kurdu.
‘KULLANICI SÖZLEŞMESİNE DİKKAT’
Habertürk Teknoloji Editörü Necdet Çalışkan, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında uygulamanın kullanıcı sözleşmesine dikkat çekti. Çalışkan, “Kullanıcı sözleşmesi, uygulamanın internet sitesindeki ufacık dipnotlarında var. Burada da kullanıcılardan hangi bilgileri alabiliriz, neleri kimlerle paylaşabiliriz belirtilmiş. Ama kullanıcılar olarak bizler de her uygulamada olduğu gibi bunlara dikkat etmiyoruz. Zaten kabule etmeme şansınız yok, kabul etmezsek uygulamayı kullanamıyoruz. İnsanlar, ‘Benim yaşlanmış fotoğrafımdan ne olacak ki” şeklinde tepkiler verdi. Günümüzün parolası artık yüz. Gelecekte bunun gittikçe artacağını görüyoruz. Telefon parolaları, internet bankacılığı uygulamaları var; bizi yüzümüzden tanıyorlar. Bunlar günümüzün teknolojisi, beş yıl sonra nelerle karşılaşacağımızı düşündüğümüzde olay çok başka bir yere gidiyor” dedi.
‘FOTOĞRAFLAR GERÇEKÇİ’
Habertürk Teknoloji Editörü Cem Sünbül ise “Fotoğraflar gerçekçi, bugün başka sistemlerde de kullanılan nöral ağ kullanılıyor. Yüzdeki hatları yapay zeka ile iyi şekillendiriyor” ifadelerini kullandı.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.