Uzun bir süredir konuşulan ‘yerli otomobil’in 3 boyutlu fiziksel modeli ilk kez sergilendi.
Yerli otomobilin ilk prototipi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Yönetim Kurulu toplantısında sergilendi.
Toplantıda, kamuoyuna şu anda gösterilmeyen 1/4 ölçekli prototip sergilenerek otomobilin özellikleri hakkında bilgi verildi.
Gelişmeyi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir mesaj ile duyurdu. Hisarcıklıoğlu, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ve değerli yönetim kurulu üyelerimizin katılımıyla TOGG yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Yıl sonunda halkımızın beğenisine sunacağımız prototipimizin ilk modelini inceledik” ifadelerini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. @varank ve değerli yönetim kurulu üyelerimizin katılımıyla TOGG yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Yıl sonunda halkımızın beğenisine sunacağımız prototipimizin ilk modelini inceledik. pic.twitter.com/cNV09iHqyV
— Rifat Hisarcıklıoğlu (@RHisarciklioglu) August 5, 2019
Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) yerli otomobil üretmek amacıyla Mayıs 2018’de kurulmuştu.
Şirketin ortakları arasında Zorlu Holding, Turkcell, Anadolu Grubu, Kök Grubu, BMC ve TOBB bulunuyor.
Şirketin ilk CEO’su ise Mehmet Gürcan Karakaş oldu.
2022’DE SATIŞA ÇIKARILMASI BEKLENİYOR
Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin 2022 yılında satışa çıkartılması bekleniyor.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.