Doğan Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı Olarak İsim Değiştirdi

Demirören Holding tarafından satın alınan Doğan Gazetecilik Anonim Şirketi’nin unvanı değiştirilerek Demirören Gazetecilik Anomim Şirketi oldu. Doğan Haber Ajansı’nın ismi ise Demirören Haber Ajansı şeklinde değiştirildi.

NE OLMUŞTU?

Doğan Grubu’nun bünyesinde yer alan Doğan Gazetecilik, Doğan TV Holding, Doğan Haber Ajansı, Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım, Doğan Media International GmbH, Mozaik İletişim Hizmetleri, Doğan Dağıtım Satış Pazarlama ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Demirören Grubu’na Nisan ayında devredildi. Devir için anlaşılan ücret ise 916 milyon dolar oldu. Yapılan anlaşmaya göre satış bedelinin peşin ödenmesi kararlaştırıldı.

Yapılan bu satış anlaşmasının ardından Doğan Holding bünyesinde kalan şirketler ise şunlar: Blue TV, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Müzik Yapım (DMC), D Yapım, Hürriyet Emlak, Kanal D Romanya ve Slow Türk.

Demirören Holding, bu anlaşmayla birlikte Türkiye’nin en büyük medya şirketi oldu. Şirketin bünyesinde bu devirden önce Milliyet ve Vatan gazetesi gibi önemli medya kuruluşları da yer alıyordu.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın